Coś pysznego i prostego na obiad do ryżu lub ziemniaków :-)Składniki:6 szt. podudzi z kurczaka1 duża cebula3 ząbki czosnku1 szkl. tłustego mleka1 łyżka czubata miodu2 czubate łyzki mąki1 łyżka czubata ostrej musztardy3 łyżki sosu sojowego1 łyżeczka papryki ostrej1 łyżeczka papryki słodkiejsól, pieprzolej do smażeniaWykonanie:Nóżki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą, pieprzem i papryką ostrą oraz słodką. Na głębokiej patelni rozgrzać olej i ułożyć podudzia. Obsmażyć z obu stron. Następnie dodać pokrojona cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie prawie miękkie. W mleku rozpuścić miód i wymieszać dobrze z mąką, dodać również sos sojowy i musztardę. Dodać do kurczaka i dusić, aż sos zgęstnieje.Smacznego :-)Kategoria:Dania główneAutor(ka): agattekh Czas publikacji: niedziela, 27 stycznia 2013 15:28OpcjePoleć znajomemu wpis „Nóżki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym”