Wykonanie
Jedna z najprostszych sałatek. Jeśli kupi się krojonego
ananasa można nie używać do niej noża :). Uwielbiam ją nie tylko za prostotę, ale przede wszystkim za smak. Idealna na śniadanie, kolację, przyjęcie oraz na Wigilię.
Print RecipeDanie KolacjaKuchnia PolskaPorcje Czas przygotowania6 porcji 15 minutPorcje Czas przygotowania6 porcji 15 minut
Sałatka z
tuńczykiem i
ananasemPrint RecipeDanie KolacjaKuchnia PolskaPorcje Czas przygotowania6 porcji 15 minutPorcje Czas przygotowania6 porcji 15 minutSkładniki1 puszka
tuńczyka(kawałki w sosie własnym)1 puszka
kukurydzy1 puszka
ananasa2 łyżki
majonezu1/2 łyżeczki
soli(do smaku)1/2 łyżeczka
pieprzu(mielonego, do smaku)200 g
ryżu ugotowanego (opcjonalnie)Porcje: porcjiSposób przygotowania
Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić widelcem. Dodać odsączoną
kukurydzę i pokrojonego w kostkę
ananasa. Wymieszać.Jeśli potrzebujemy więcej sałatki lub chcemy by była bardziej sycąca dodajemy ugotowany
ryż.Doprawiamy
majonezem,
solą i
pieprzem. Mieszamy.Share this Recipe