ßßß
Print RecipeDanie KolacjaKuchnia PolskaPorcje Czas przygotowania6 porcji 15 minutPorcje Czas przygotowania6 porcji 15 minut
Sałatka z tuńczykiem i ananasemPrint RecipeDanie KolacjaKuchnia PolskaPorcje Czas przygotowania6 porcji 15 minutPorcje Czas przygotowania6 porcji 15 minutSkładniki1 puszka tuńczyka(kawałki w sosie własnym)1 puszka kukurydzy1 puszka ananasa2 łyżki majonezu1/2 łyżeczki soli(do smaku)1/2 łyżeczka pieprzu(mielonego, do smaku)200 g ryżu ugotowanego (opcjonalnie)Porcje: porcjiSposób przygotowaniaTuńczyka odsączyć i rozdrobnić widelcem. Dodać odsączoną kukurydzę i pokrojonego w kostkę ananasa. Wymieszać.Jeśli potrzebujemy więcej sałatki lub chcemy by była bardziej sycąca dodajemy ugotowany ryż.Doprawiamy majonezem, solą i pieprzem. Mieszamy.Share this Recipe