Wykonanie
Składniki:słoik
kapusty kiszonej ( 870g, a po odsączeniu 480g ),1
cebula,
masło do podsmażenia,3
liście laurowe, 6 ziarenek
ziela angielskiego,
pieprz, 1 łyżeczka
cukru,1 łyżeczka
mąki pszennej.Przygotowanie:
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na
maśle.
Kapustę kiszoną odsączyć i posiekać. Gdyby
kapusta była mocno kwaśna, tuż przed posiekaniem przelać zimną
wodą. Do podsmażonej
cebuli dodać
kapustę kiszoną i chwilę razem przesmażyć. Zalać
wodą ( 500ml ) i doprawić. Wymieszać i przykryć pokrywką, dusić do momentu aż
kapusta będzie miękka. Od czasu do czasu zamieszać. Na koniec oprószyć
mąką, wymieszać i zdjąć z ognia.
Smacznego!!!