ßßß Cookit - przepis na Zasmażana kapusta kiszona

Zasmażana kapusta kiszona

nazwa

Wykonanie

Składniki:
słoik kapusty kiszonej ( 870g, a po odsączeniu 480g ),
1 cebula,
masło do podsmażenia,
3 liście laurowe, 6 ziarenek ziela angielskiego, pieprz, 1 łyżeczka cukru,
1 łyżeczka mąki pszennej.
Przygotowanie:
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na maśle. Kapustę kiszoną odsączyć i posiekać. Gdyby kapusta była mocno kwaśna, tuż przed posiekaniem przelać zimną wodą. Do podsmażonej cebuli dodać kapustę kiszoną i chwilę razem przesmażyć. Zalać wodą ( 500ml ) i doprawić. Wymieszać i przykryć pokrywką, dusić do momentu aż kapusta będzie miękka. Od czasu do czasu zamieszać. Na koniec oprószyć mąką, wymieszać i zdjąć z ognia.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2015/10/zasmazana-kapusta-kiszona.html