Wykonanie
a w środku
ogórek,
marchew,
cebula,
boczek i gotowany
ziemniak.Składniki na 5 zrazów :-75 dkg
mięsa mielonego-ugotowane w mundurkach 2 małe
ziemniaki-ugotowana
marchewka-2 małe
ogórki kiszone-
cebula-ząbek
czosnku-plaster
wędzonego boczku-
pieprz,
sól,
czosnek niedźwiedzi-
olejŚmietana,
koper, ząbek
czosnku,
woda,
mąka kukurydziana i
przyprawyto składniki na sos
koperkowo -
czosnkowy do zrazów.
Do
mięsa ścieramy pół
cebuli i ząbek
czosnku.Dodajemy do smaku
sól i
pieprz, dosypujemy solidną szczyptę
czosnku niedźwiedziego i dokładnie mieszamy.
Marchew,
ogórki,
ziemniaki,
cebulę i
boczek kroimy w słupki.
Na dłoni układamy porcję
mięsa i zgniatamy na duży placek, na nim układamy po kawałku pokrojonych i warzyw i
boczku,zawijamy formując owalny kotlet.
Zrazy podsmażamy na patelni z
olejem,przekładamy do naczynia żaroodpornego
i bez przykrycia pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 st. Cprzez ok. 25 minut.
Podajemy z dowolnym sosem ( u nas jest to sos
koperkowo -
czosnkowy ) i surówką,np. z białej rzodkwi z
selerem.
Smacznego!