Wykonanie
Zimą, gdy mamy dobry dostęp do warzyw korzeniowych warto szklankę soku do śniadania zastąpić świeżo wyciśniętym
sokiem z
marchwi, białej rzodkwi,
selera naciowego itp. Dodatek
owoców jak
jabłka,
pomarańcze,
grejpfruty nadadzą
słodyczy takiemu napojowi dzięki
czemu unikniemy zbędnego dodatku
cukru, w który niestety obfituje większość
soków dostępnych na sklepowych półkach.Sok z białej rzodkwi i
grejpfruta to orzeźwiająca i oczyszczająca dawka witamin i minerałów, w sam raz dla osób dbających o linię.1 biała
rzodkiew (około 200 g)2 czerwone
grejpfruty ( każdy około 220 g)
Grejpfruty obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki.Białą
rzodkiew obieramy, dokładnie płuczemy i kroimy na pół a później po długości w słupki.Przy użyciu sokowirówki wyciskamy sok.Dekorujemy listkiem
natki pietruszki ewentualnie dosładzamy 1 łyżką
miodu.