ßßß Cookit - przepis na Domowe andruty z kremem ajerkoniakowym i dżemem truskawkowym

Domowe andruty z kremem ajerkoniakowym i dżemem truskawkowym

nazwa

Wykonanie

Sezon na truskawki w pełni, więc trzeba go pracowicie wykorzystać, choć chyba nie mam szczęścia do kupna tych wybitnie słodkich. Od pewnego czasu nie mamy truskawek na działce , więc polegam tylko na tych kupnych. Mam jednak nadzieję, że jeszcze doczekam się tych słodkich , dojrzałych na słoneczku :) Dzisiaj andruty...polecam.
Składniki:
1 opakowanie kwadratowych suchych wafli
150 g miękkiego masła
2 żółtka
50 g ajerkoniaku
3 łyżki cukru pudru
2 łyżki soku z cytryny
*
dżem truskawkowy domowej roboty
Sposób wykonania:
Masło przełożyć do miski i utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać sok z cytryny i ajerkoniak. Wszystko dokładnie połączyć i odstawić na 5 minut aż masa się całkowicie zespoli.
Andruty przekładać masą ajerkoniakową naprzemiennie z dżemem, aż do ostatniego płata wafla. Przykryć deską i obciążyć dużym garnkiem napłnionym wodą. Kroić na porcje i podawać.
Smacznego :)
Źródło:http://gosiazwrocka.blogspot.com/2014/06/domowe-andruty-z-kremem-ajerkoniakowym.html