Wykonanie
Pyszny, bardzo aromatyczny i lekko słodki początek dnia - a do tego gotowe w kilka minut. Do nadzienia użyłam
ricotty ale jak najbardziej można użyć zwykłego
twarogu zmielonego trzykrotnie. Wspaniała alternatywa dla zwykłych nalesników :)Składniki:1 pszenna tortillapół opakowania
serka ricotta (125 g)1 łyżka
soku z cytryny1 łyżeczka
cukru pudru1 łyżka
masła2 - 3 łyżki
dżemu truskawkowego Łowicz+ patelnia grillowaPrzygotowanie
Serek wymieszać z
cukrem i
sokiem z cytryny.Na połowie tortilli rozsmarować
serek. Na wierzchu rozprowadzić
dżem - można porobić z niego kleksy..Złożyć tortillę na pół i ostrożnie docisnąć dola wyrównania - pilnować, by farsz nie wycisnął się z
boku.Górę tortilli posmarować
masłem. Przełożyć stroną posmarowaną
masłem na rozgrzaną patelnię grilową. Posmarować
masłem druga stronę podczas smażenia i ostrożnie przewrócić.Smażyć z obu stron około minuty.Smacznego!