ßßß Cookit - przepis na Kotlet paryski

Kotlet paryski

nazwa

Wykonanie

Kotlet paryski to chyba po schabowym i mielonym mój faworyt na kulinarne "pudło zwycięzców". Szybki, łatwy do zrobienia i wybornie smakuje.....Polecam, zwłaszcza zamarynowanego w soku ananasowym.
Składniki:
2 filety z kurczaka
1/2 szklanki soku ananasowego
1 jajko
mąka do panierowania
sól i pieprz do smaku
1 łyżka masła
2 łyżki oleju
Sposób przygotowania: Filety umyć, odciąć polędwiczki i lekko rozbić pod folią spożywczą, doprawić solą, pieprzem, polać sokiem i odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Mąkę wysypać na płaski talerz, jajko roztrzepać w miseczce. Panierować kotlety w mące, jajku i ponownie w mące. Smażyć na gorącym oleju z dodatkiem masła po 5 minut z każdej strony. Podawać zaraz po usmażeniu np. z sałatą i ziemniakami.
Smacznego.
Źródło:http://gosiazwrocka.blogspot.com/2014/04/kotlet-paryski.html