Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNElasagne z
mięsa mielonego i
pieczarkamiPolecam lasagne ..u mnie w domu chetnie zjadane zarówno w wersji
mięsnej jak i wegetariańskiej..Produkty:paczkę
makaronu lasagne bez wczesniejszego gotowania1 kg
mięsa mielonego/wołowo-wieprzowe/2
cebule3 ząbki czosku30 dag
pieczarek30 dag
sera żółtegosok pomidorowy 1/2 l
papryka słodka i ostra
pieprz.
bazylia oraz
sólolej +
masło do smażeniaWykonanie:Na rozgrzaną patelnię dajemy
mielone mięso smażymy na
oleju z odrobiną
masła..solimy
pieprzymy ..dusimy delikatnie pod przykryciem około 30 minut..dodając odrobinę tłuszczu ale nie podlewamy..
Cebulę .
czosnek kroimy w piórka oraz
pieczarki w paski..Na rozgrzany tłuszcz dajmy
cebulę którą smażymy na średnim ogniu do zeszklenia..dodajmy
czosnek ,
pieczarki ..przykrywamy ,dusimy około 10 minut..wlewamy
sok pomidorowy ,
papryki,
pieprz bazylię oraz
sól..dusimy razem pod przykryciem następne 10 minut..musimy osiognąć konsystencje sosu o smaku dosyć wyrazistym..u mnie w domu dosyć ostry z nutą
ziół..do naczynia żaro posmarowanego
masłem wkładamy
makaron na to 1/2
mięsa mielonego .oraz 1./2 przesmażonych
pieczarek z
cebulą..Przykrywamy
makaronem dajemy plastry
sera żółtego i ponownie pozostała częśc
mięsa i
pieczarek z
cebulą..przykrywamy
makaronem na to
ser żółty..Wszystko zalewamy 1/2 l sosu beszamelowego/przepis podany oddzielnie..Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut..Można dodawać różnych
ziół w zależności jakie kto preferuje..Życzę miłego eksperymentowania..Powiązany przepis:
kaczka nadziewana
jabłkami – marynowanaracuchy z
jabłkami polane
syropem klonowymWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy