ßßß Cookit - przepis na barszcz ukraiński wegetariański

barszcz ukraiński wegetariański

nazwa

Wykonanie

Home
ZUPY
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
barszcz ukraiński wegetariański
Dla wegetarian jak ja polecam barszcz ukraiński wegetariański
. W sumie róznica jest tylko ta że nie nagotowuje na niczym
Produkty:
– 2 marchwie
– kawałek selera
– pół cebuli
– połowa pora
– kawałek białej kapusty
– ząbek, dwa czosnku
– 4 ziemniaki
– łyżka koncentratu pomidorowego lub pół puszki pomidorów bez skórki
– pół szklanki kwaśnej śmietany 18% – łyżka mąki
sól ( ok. łyżeczki ), pieprz ( można dodać na talerzu) – 3-4 kulki ziela angielskiego – 2 liście laurowe – zielona pietruszka do posypania
Wykonanie:
Fasolkę namaczamy na noc lub zagotowujemy i odstawiamy na 2 godziny do napęcznienia. Gotujemy fasolę z zielem angielskim,pieprzem ziarnistym ,liściem laurowym i solą do miękkości w tej samej wodzie. .Dodaj pokrojone w kostkę lub słupki warzywa (oprócz buraków) . Buraki pieczemy każdy osobno w aluminiowej folii w piekarniku w temperaturze ok. 200 st. przez godzinę. Jeśli są duże – przekroimy każdy na pół. Po upieczeniu ścieramy na tarce lub kroimy w cienkie słupki. . Dodajemy do fasoli wraz z koncentratem pomidorowym lub pogniecione widelcem na kawałki pomidory z puszki. Śmietanę mieszamy z mąką/niekoniecznie /, dodajemy łyżkę wywaru. Zmniejszamy gaz i wlewamy zahartowaną śmietanę. Sprawdzamy czy zupa jest wystarczająco kwaśna, jeśli mało, dodajemy soku z cytryny. Nie doprowadzaj do wrzenia, ponieważ buraki stracą kolor.
Życzę smacznego
Powiązany przepis:
karkówka z cebulą pieczona w piekarniku
zapiekanka z ziemniaków i mięsa mielonego
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/barszcz-ukrainski-wegetarianski