Wykonanie
Dziś przepis na ciasto które mnie zaskoczyło, ponieważ wyszło bardzo niskie, ale jego smak go obronił.
Rum i
orzechy to połączenie idealne. Polecam każdemu smakoszowi. Piekłam w dużej formie o wymiarach 41 cm x 25 cm.
Składniki:masa2 kostki
masła3
jajka1 szklanka
cukru pudru1
cukier waniliowy1 szklanka
rumu2 1/2 szklanki pokrojonych
orzechówdodatkowo należy upiec ciemny
biszkopt z około 4
jajek.Wykonanie:Za ciasto należy zabrać się z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem ponieważ pokrojone
orzechy należy zalać
rumem na co najmniej 24 godziny.
Masło utrzeć z
cukrem waniliowym i
cukrem pudrem, na końcu dodać
jajka i odsączone
orzechy dalej ucierając.
Biszkopt nawilżyć najlepiej przegotowaną
wodą, wyłożyć na niego masę i posypać dla ozdoby
kakao.