Wykonanie
Korzenne przyprawy zawsze należały do moich ulubionych. Dziś mam dla Was gofry
cynamonowe podane ze świeżą
pomarańczą i
bitą śmietaną. Przepis znaleziony u Doroty (klik). Polecam, bo wyszły pyszne - choć lekko blade ;)Potrzebujemy (3szt):- 1
jajko,- 1szkl
mąki,- 1 łyżka
cukru,- 1 łyżeczka
cynamonu,- 2 łyżki
oliwy z oliwek,- 0,5szkl
mleka,- 4 - 6 łyżek
wody,do podania:-
bita śmietana,-
pomarańcz.Do miski wsypać wszystkie składniki i zmiksować na gładkie, gęste ciasto.
Śmietanę ubić.
Pomarańcz wyfiletować.Rozgrzać gofrownicę i nałożyć ciasto. Piec do zarumienienia. Podawać z
bitą śmietaną i
pomarańczą.