Zawsze zielona, zawsze krucha. Sałata na słodko. W naszym mniemaniu jest ona jedną z najczęściej stosowanych sałat w tradycyjnych polskich domach. Pomimo tego, że my gotujemy bardzo zróżnicowanie to zawsze chętnie sięgamy właśnie do sałaty w tej formie. Zapraszamy do testowania przepisu poniżej.Składniki:sałata głowiastaśmietana 18 % – małe opakowaniecytrynacukier brązowy lub zwykły2 jajkaPrzygotowanie:Sałatę dokładnie opłucz i poszarp na kawałki. Jajka ugotuj na twardo, a następnie białka pokrój na kawałki i dodaj do sałaty. Żółtka rozetrzyj z 3 łyżeczkami cukru i z 3 łyżeczkami cytryny na jednolitą masę. Dodaj śmietanę i wszystko wymieszaj. Przygotowanym sosem polej sałatę. Zamiast śmietany możesz użyć jogurt naturalny.