Wykonanie

Pyszna, domowa pizza na cienkim, chrupi ą cym spodzie . Tradycyjne, w ł oskie ciasto na zaczynie ze ś wie ż ych dro ż d ż y plus m ą ka pszenna,
woda i
oliwa z oliwek. Sk ł adniki farszu to kwestia smaku, mnie pizza najlepiej smakuje z prostymi dodatkami - z sosem ze ś wie ż ych
pomidorów, z
serem, ś wie ż ymi zio ł ami .... etc.Sprawd ź te ż mój przepis na ciasto do pizzy do zamro ż enia do lodówki, które przygotowuj ę wcze ś niej i wyjmuj ę, kiedy jest potrzebne. Fajnie umówi ć si ę z przyjació ł mi na pizz ę na mie ś cie, ale równie fajna jest pizza a casa, zrobiona w domu ....***Składniki na 4 małe pizze:Na zaczyn:znajdziesz tutajNa ciasto:znajdziesz tutajNa farsz:4 duże
pomidory malinowe2-3 łyżki
oliwy z oliwek270 g
sera mozzarellaDo dekoracji:świeże
ziołaPrzygotowanie:Tutaj przeczytasz przepis podstawowy na ciasto do pizzy .Przygotuj farsz:
pomidory upiecz w piekarniku, zdejmij sk órk ę,
pokr ój w drobne
kawa łki i rozgnieć widelcem. Dodaj łyżkę
oliwy i szczyptę
soli. Pulpę z
pomidor ów rozsmaruj na placku, ob ł ó ż plasterkami
mozzarelli. Zapiekaj w gorącym piekarniku do ładnego zrumienienia.Moja rada:Przed podaniem posyp pizzę świeżymi
ziołami.