ßßß Cookit - przepis na Łosoś z porem i serem żółtym w cieście francuskim

Łosoś z porem i serem żółtym w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Pyszny, soczysty kawałek łososia z dodatkiem aromatycznego pora i sera żółtego, otulony chrupiącym ciastem francuskim. Smaczna przekąska, gorąca kolacja a nawet obiad - polecam :)
SKŁADNIKI: (na 4 szt)
1 op. ciasta francuskiego
30 dag łososia bez skóry
4 grubsze plastry sera żółtego
kawałek pora (10-15 cm)
1 łyżka masła
sól, pieprz i ulubiona przyprawa do ryb (u mnie Fish Masala)
1. Łososia przekroić na 4 kawałki, każdy oprószyć solą i pieprzem lub ulubioną przyprawą do ryb.
2. Pora pokroić w cienkie plasterki, zeszklić na maśle i lekko osolić do smaku.
3. Ciasto francuskie przekroić na 4 części, na środku każdej ułożyć po kawałku łososia, na to przysmażony por i po plastrze sera żółtego. Zawinąć w koperty.
4. Piec do zrumienienia ok 25-30 min w 220*C.
Źródło:http://ktougoscimoichgosci.blogspot.com/2015/10/osos-z-porem-i-serem-zotym-w-ciescie.html