Dziś czas na tort! Za sprawą orzechów i braku mąki ciasto jest bardzo wilgotne i aromatyczne, można dodać dowolny krem, ja preferuję kremówkę.10 jaj1 szklanka cukru30 dag bardzo mocno rozdrobnionych orzechów włoskich2 łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki kaszki manny3 łyżki bułki tartej500 ml kremówki2-3 łyżki cukru pudru3 łyżeczki żelatynyBiałka ubić na sztywno, powoli dodawać cukier, następnie dodawać pod jednym żółtku ciągle ubijając.Orzechy, kaszkę, bułkę tartą i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać, następnie porcjami dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać (nie mikserem). Ciasto wylać do tortownicy i piec w 170 stopniach przez 50 minut, Gdy ciasto zacznie się zbyt mocno spiekać należy przykryć je pergaminem.Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku.Kremówkę ubić z cukrem pudrem dodać żelatynę. Masę wylać na przecięte na pół ciasto oraz na wierzch.