Wykonanie
Smak dzieciństwa, który warto przypomnieć, bo to zdrowe śniadanie dla całej rodziny .Mnie tak posmakowało, że mogłabym jeść częściej i to np. jako deser.Składniki:2 szklanki
mleka2,5-3 łyżek
kaszy manny1 łyżeczka
cukru z
waniliąborówkiPrzyrządzanie:Zagotować
mleko, dodać
kaszkę mannę , energicznie mieszając, żeby nie zbiła się w grudki. Zmniejszyć temperaturę i cały czas mieszając poczekać, aż
kaszka zgęstnieje. Przelać do miseczek. Poczekać, aż trochę wystygnie. Posypać
borówkami i polać do smaku
syropem.
Możecie urozmaicać smak
kaszki dodając inne, sezonowe
owoce, np.
truskawki albo własnoręcznie zebrane
poziomki . A jeszcze więcej smaków gwarantuje dodanie różnych
syropów ETERNO.
SMACZNEGO