Wykonanie
Witam:)Pogoda ostatnimi czasu bardzo dopisuje, jest ciepło, pięknie. Z tych też powodów nie chce się jeść ciężkich, gorących potraw. Dlatego też już wieczorem myślałam co przyrządzić sobie na śniadanko. Coś chłodnego, orzeźwiającego, a przy tym pożywnego. W lodówce leżały od niedzieli
jagody, które trzeba było zutylizować. Tym oto sposobem powstał
pudding z
jagodami:)Składniki:1 szklanka
mleka2 łyżki
kaszy manny1 łyżeczka
cukru z prawdziwa
waniliągarść
jagódMleko z
cukrem doprowadzić do wrzenia. Wsypać
kaszę mannę i gotować do lekkiego zgęstnienia. Dorzucić
jagody i gotować jeszcze chwilę. Masę przelać do miseczki i czekać aż ostygnie. Gdy będzie już zimna, wstawić do lodówki. A rano... cieszyć się pysznym orzeźwiającym śniadankiem:)
Smacznego, Aga:)Przepis bierze udział w akcjach