ßßß Cookit - przepis na Kasza manna z jagodami

Kasza manna z jagodami

nazwa

Wykonanie

Jeśli coś szybkiego, to tylko kasza manna. Lubię jeść samą bez zbędnych dodatków, ale w połączeniu z jagodami smakuje naprawdę super. Jeśli nie próbowaliście, to warto - polecam :) Kasza smakuje równie dobrze na ciepło i na zimno, tak więc można jeść ją na wiele sposobów. Ja dziś na śniadanie zjadłam właśnie taką i jestem bardzo nasycona. Jagody miałam co prawda zamrożone, ale zasypałam je cukrem i ładnie się odmroziły i puściły pyszny, słodki sok. Całość? Rewelacyjna :)
Co potrzebujemy:
szklanka mleka
4 łyżki kaszy manny błyskawicznej
cukier
jagody
1. Jeśli mamy zamrożone jagody, najlepiej wieczorem wyjmujemy z lodówki i zasypujemy je. Do rana puszczą sok.
2. Do rondelka wlewamy około 1,5 cm wody, solimy. Czekamy, aż się zagotuje i dodajemy 4 łyżki kaszy. Cały czas mieszamy, aby nie zrobiły się grudki, a gdy kaszka zacznie robić się gęsta, wlewamy szklankę mleka i cały czas mieszamy. Jesli bedzie za rzadka, możemy dosypać kaszy. Słodzimy tyle ile lubimy.
3. Kaszę wylewamy do miseczki i czekamy aż wystygnie. Możemy jeść na ciepło lub zimno. Polewamy jagodami.
SMACZNEGO :)
Źródło:http://bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com/2012/07/kasza-manna-z-jagodami.html