Wykonanie
Jeśli coś szybkiego, to tylko
kasza manna. Lubię jeść samą bez zbędnych dodatków, ale w połączeniu z
jagodami smakuje naprawdę super. Jeśli nie próbowaliście, to warto - polecam :)
Kasza smakuje równie dobrze na ciepło i na zimno, tak więc można jeść ją na wiele sposobów. Ja dziś na śniadanie zjadłam właśnie taką i jestem bardzo nasycona.
Jagody miałam co prawda zamrożone, ale zasypałam je
cukrem i ładnie się odmroziły i puściły pyszny, słodki sok. Całość? Rewelacyjna :)
Co potrzebujemy:szklanka
mleka4 łyżki
kaszy manny błyskawicznej
cukierjagody1. Jeśli mamy zamrożone
jagody, najlepiej wieczorem wyjmujemy z lodówki i zasypujemy je. Do rana puszczą sok.2. Do rondelka wlewamy około 1,5 cm
wody, solimy. Czekamy, aż się zagotuje i dodajemy 4 łyżki
kaszy. Cały czas mieszamy, aby nie zrobiły się grudki, a gdy
kaszka zacznie robić się gęsta, wlewamy szklankę
mleka i cały czas mieszamy. Jesli bedzie za rzadka, możemy dosypać
kaszy. Słodzimy tyle ile lubimy.3.
Kaszę wylewamy do miseczki i czekamy aż wystygnie. Możemy jeść na ciepło lub zimno. Polewamy
jagodami.SMACZNEGO :)