Wykonanie
Sałatkę robiłam już dość dawno bo na komunię chrześniaka. Przepis leżakował i czkał na swoją kolej. Teraz kiedy upały w Pl szaleją, tu w UK też nie jest źle, taka
sałatka sprawdzi się idealnie. Orzeźwiająca, gasząca pragnienie i zaspokajająca letni głód. Szybka i prosta w wykonaniu a wygląda naprawdę efektownie. Polecam:)
SKŁADNIKI:
arbuz 1 szt
winogrona czerwone i zielone 1 garść
borówka 100 g
kiwi 3 szt
banan 2 szt
jabłko zielone 1 szt
cytryna 1/2 sztPRZYGOTOWANIE:
Arbuza przekroić na pół. Następnie wydrążyć, brzegi
arbuza powycinać w ząbki – ok 1 cm głębokości. Miąższ z
arbuza pokroić .
Kiwi obrać ze skórki i przekroić na pół a następnie w plastry.
Winogrona zielone i czerwone opłukać.
Borówki oczyścić i opłukać.
Jabłka nie obierać, wyciąć gniazda nasienne i resztę pokroić w kosteczkę.
Banana obrać, pokroić w plastry. Wszystkie
owoce przełożyć do miski, skropić
sokiem z połowy
cytryny i wymieszać. Wstawić do lodówki, podawać mocno schłodzone. Smacznego:)