ßßß Cookit - przepis na Mięso nadziewane pastą z groszku i parmezanu

Mięso nadziewane pastą z groszku i parmezanu

nazwa

Wykonanie

Dziś bardzo prosty pomysł na to, aby uatrakcyjnić nasze tradycyjne mięsko czyli piersi z kurczaka.
W bardzo prosty sposób i z zaledwie kilku składników można wyczarować cudo :)
smacznego.
Składniki:
3 duże piersi z kurczaka
puszka groszku
3 czubate łyżki startego parmezanu
sól
pieprz
papryka czerwona ostra
olej
duża łyżka masła
Przygotowanie:
W rondelku rozpuszczam masło i wrzucam odcedzony groszek z puszki. Zaczynam gotować aż groszek zrobi się dość miękki. Przekładam do miseczki i rozgniatam całość widelcem bo nie chce, aby zrobił się z tego zupełnie gładka papka, tylko żeby można było wyczuć kawałeczki groszku. Póki groszek jest gorący dorzucam parmezan i całość mieszam oraz doprawiam do smaku solą i pieprzem. Piersi z kurczaka oczyszczam i delikatnie przekrajam je i robię dość głęboką kieszonkę. Napycham łyżeczką pastę z groszku. Mi się udało na 3 piersi z kurczaka zużyć całą pastę. Piersi zabezpieczam wykałaczką, solę, pieprzę i obsypuję ostrą czerwoną papryką i smażę na rozgrzanym oleju, aż mięso porządnie się zetnie i zarumieni. Smacznego
Źródło:http://elficzna.blogspot.com/2014/01/mieso-nadziewane-pasta-z-groszku-i.html