Wykonanie
Dziś szaszłyki. Proste do wykonania ale bardzo smaczne i aromatyczne.Dużaaa ilość
tymianku i
suszonej śliwki działają cuda.Niby nic specjalnego, ale wyszły tak smaczne, aromatyczne i ładne, że postanowiłam je Wam pokazać.Przepis i wykonanie: mamaZdjęcia: ja
Do obiadu idealnie przypasowało
wino marki Celebro, które mam okazję testować.Dzięki instrukcji na butelce bez problemu dopasowałam rodzaj
wina do potrawy.Wybrałam Celebro Argentyńskie, półwytrawne czerwone :)Po więcej informacji zapraszam tutaj: https://www.facebook.com/KlubCelebro
Składniki:
boczek wędzony ok 350g2
piersi z kurczakaopakowanie suszonych
śliwek5-6 małych
cebuleksól czosnkowaSkworcu
tymianekpatyczki do szaszłyków
Wykonanie:Przepis mojej mamy :)
Mięso z kurczaka kroję w niewielkie kostki.
Wędzony boczek w plastry grubości ok 0,5cm.
Cebulki obieram i kroję w ćwiartki Na patyczek nadziewam kolejno
mięso,
śliwkę,
boczek,
cebulkę i od nowa. Całość obsypuję obficie
tymianem oraz
solą czosnkową.Wkładam do brytfanny i zapiekam w temperaturze 180C przez około 35 minut.Idealne spiszą się na grillu, jeśli ma ktoś takową możliwość :)