Wykonanie
Pyszne miseczki
cukiniowe nadziane farszem i zapieczone w piecu.
Składniki:
cukinia zielona średniakawałek
boczku wędzonego - ok 150gpół kostki
twarogujajkosólpieprzczerwona papryka suszonapół
cebulimarchewCukinię dokładnie myję i kroję w talarki o grubości ok 2cm. Łyżeczką do wydrążania
owoców wycinam trochę
cukinii ze środeczka tworząc miseczkę. Tak przygotowane miseczki układam na folii lub na papierze do pieczenia na blaszce i obsypuję lekko
solą i
papryką czerwoną.W miseczce rozdrabniam widelcem
twaróg.
Boczek kroję w bardzo drobną kostkę i dodaję do
twarogu.
Marchew obieram, myję, ścieram na tarce i dodaję do reszty.Całość przyprawiam do smaku, wbijam
jajko i dokładnie mieszam. Tak przygotowany farsz nakładam obficie na
cukinię robiąc mały kopiec.Piekę w piekarniku ok 15-20 minut w temp 160C.