Wykonanie
Póki co użyłam (niestety) gotowych kluseczek ale za to pesto zrobiłam sama.Ale na pewno kiedyś skuszę się i poświęcę czas aby takie kluseczki zrobić sama.Uwielbiam Włoską kuchnię...
Składniki:kluseczki Gnocchi ok 500gświeża
bazylia - 100g
rukola - 100g
sólpieprzząbek
czosnku3 łyżki
orzechów pistacjowych (lub piniowych)3 łyżki
oliwy z oliwekparmezan do posypaniaPrzygotowanie:Pesto:
Bazylię i
rukolę wsypuję do blendera.
Czosnek obieram i wrzucam do reszty, wsypuję
przyprawy,
oliwę i
orzechy i blenduję na masę. W garnuszku gotuję kluseczki wg przepisu na opakowaniu. Gdy są już gotowe przesypuję do garnuszka i dolewam pesto. Całość chwilę podgotowuję aby danie było ciepłe i składniki ładnie się wymieszały. Przed podaniem posypuję startym
parmezanem.