100g gorzkiej czekolady150g czekolady mlecznej200g białej czekolady9 łyżek żelatyny1,5l śmietany kremówkinutella do ozdobyCzekolady kolejno rozpuszczać w kąpieli wodnej z dodatkiem 2 łyżek śmietany. Żelatynę rozpuszczamy kolejno do każdej czekolady, tj.: 2 łyżki gorzkiej, 3-mlecznej i 4 do białej.Podobnie ze śmietaną, którą należy ubić: do gorzkiej- 250ml, mlecznej- 500ml i białej-750ml. Rozpuszczoną żelatynę dodać do czekolady i wymieszać, następnie mieszankę czekolady dodać do odpowiedniej śmietany i wlać do tortownicy (21cm) wyłożonej folią, następnie wstawić do lodówki by zastygło. Czynność powtarzać przy każdej warstwie z kolejnych czekolad (czas oczekiwania na zastygnięcie nie przekracza czasu wykonania kolejnej warstwy. Gotowe ciasto polać nutellą.Ciasto nie jest bardzo słodkie (idealne jak dla mnie) i smakiem przypomina wedlowskie ptasie mleczko.