ßßß
Cookit - przepis na śledź w śmietanie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
śledź w śmietanie
Składniki
Śledź
Matias
Cebula
Jabłko
Śmietana 12%
Cytryna
Ocet winny
Sól
Pieprz
Cukier
Ziemniak
Woda
Wykonanie
6 płatów
śledziowych
solonych (
matias
)2 średnie
cebule
1 duże kwaśne
jabłko
500ml
śmietany 12%
lub 18%sok z 1
cytryny
lub
ocet winny
jabłkowy
sól
,1/2 łyżeczki
pieprzu
1 łyżeczka
cukru
Płaty namoczyć w wodzie (ok 3h).
Cebule
pokroić w talarki i sparzyć wrzątkiem.
Śledzie
pokroić na małe kawałki, wymieszać z
cebulka
i odstawić na dobę.
Śmietanę
wymieszać z
cukrem
i
pieprzem
, dodać
sok z cytryny
(zgęstnieje!).
Jabłka
zetrzeć na tarce, dodać do
śledzi
, wymieszać, całość zalać
śmietaną
, wymieszać i odstawić na 2-3 godziny przez podaniem.Idealne do
ziemniaków
z
wody
.
Źródło:
http://swietnakuchnia.blogspot.com/2012/12/sledz-w-smietanie.html
Przepisy powiązane
Piątkowy śledzik w śmietanie
Piątkowy śledzik w śmietanie
Piątkowy śledzik w śmietanie
Piątkowy śledzik w śmietanie
Piątkowy śledzik w śmietanie
Składniki powiązane (0)