Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .wtorek, 20 października 2015CIASTO:50 dag
mąki50 dag
masła5
żółtek3 dag
drożdży7 dag
cukru2/3 szklanki
mlekaMASA:5
białek15 dag
cukru oraz
cukier waniliowy20 dag startych
orzechów laskowychSkładniki cista zmieszać i zagnieść, wstawić ciasto na noc do lodówki. Rano rozwałkować na prostokątne placki. Z
białek ubić sztywną pianę, po czym wymieszać z
orzechami. Posmarować placki masą i zrolować. Włożyć do natłuszczonych form keksowych, wstawić do zimnego piekarnika, po czym piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.