ßßß Cookit - przepis na Pasta z awokado i wędzonego pstrąga

Pasta z awokado i wędzonego pstrąga

nazwa

Wykonanie

Wyrazista w smaku, dobrze komponująca się ze świeżym pieczywem pasta rybna. Ciekawe połączenie awokado i suszonych pomidorów. Polecam na weekendowe śniadanie.
Pasta z awokado i wędzonego pstrąga
Składniki
1 opakowanie wędzonego filetu pstrąga ((u mnie ok. 140 gram))
1 średniej wielkości awokado
2 łyżeczki jogurtu greckiego
sok z cytryny (do smaku)
sól, pieprz
4 suszone pomidory
Sposób przygotowania
Krok 1
Obieramy awokado i kroimy na kawałki. Skrapiamy cytryną, aby nie ściemniało. Następnie dodajemy rozdrobnionego pstrąga oraz pokrojone pomidory. Dodajemy jogurt, doprawiamy do smaku solą i pieprzem ( uważamy z solą, bo pomidory i ryba są słone) i wszystko rozdrabniamy blenderem na gładką masę.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 9.7/ 10 (3 votes cast)
Pasta z awokado i wędzonego pstrąga, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
Podobne wpisy
Jem zdrowo: Rukola z awokado i kozim serem
Maki po mojemu
Rybna pasta z oliwkami i awokado
Jem zdrowo: sałatka z mozzarellą i suszonymi pomidorami
Jem zdrowo: mix sałat z sadzonym jajkiem
Źródło:http://coolinarnie.pl/2014/01/12080/pasta-z-awokado-i-wedzonego-pstraga