Do klopsów z tuńczyka możemy użyć sosu z ogórkiem konserwowym. Ma lekko kwaśny smak i idealnie nadaje się do naszych klopsików.Składniki:3 łyżki posiekanego świeżego koperku2 łyżki śmietany2 ogórki konserwowe1/2 łyżki mąki1 mała cebula1 klops rybnyolejPrzyprawy:sól, pieprzWykonanie:Na oleju na którym smażyliśmy klopsy rybne zeszklić drobno posiekaną cebulę. Jednego wcześniej usmażonego klopsa pognieść widelcem i dodać do lekko przesmażonej cebuli. Wymieszać. Ogórki konserwowe pokroić w drobna kosteczkę i połączyć z pozostałymi składnikami. Dodać śmietanę. Mąką wymieszać z niewielką ilością wody i wlać do powstałego sosu.Doprowadzić do wrzenia. Chwilę pogotować i odstawić z ognia. Posypać posiekanym koperkiem. Dosmaczyć solą, pieprzem.Uwaga!Sos można dokwasić wodą z ogórków konserwowych.