Wykonanie
Jakie było zdziwienie mojej koleżanki Iwony, kiedy po którejś z imprez zrobiłyśmy brownie w jakieś 40 minut - uważała, że zrobienie brownie jest trudne, długotrwałe i bardzo skomplikowane. W rzeczywistości to ciasto z tych do zrobienia po niespodziewanym telefonie gości "Przyjeżdżamy!"Składniki:kostka
masła3 tabliczki
gorzkiej czekolady3
jajka1/2 szklanki
cukru3/4 szklanki
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczeniaMasło na bardzo wolnym ogniu roztopić w rondelku z
czekoladą - cały czas delikatnie mieszać trzepaczką. Gdy wszystko ładnie się roztopi zdjąć z ognia i odczekać ok. 5 minut do ostygnięcia. Po tym czasie dodać
jajka,
cukier i
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i bardzo dokładnie wymieszać.Piec około 20-25 minut w temperaturze 190 stopni. całość powinna być spieczona z wierzchu a w środku wilgotna.Zostawić do ostygnięcia w uchylonym piekarniku.Smacznego :)
Rzeczona trzepaczka :)