Babka marmurkowa to klasyk wśród babek, nie wymaga wielkich umiejętności i mało kiedy nie wychodzi. Babkę piekę zawsze kiedy jest szybka potrzeba na pyszne ciasto. Można ją polać polewą czekoladową lub dodać owoce, ja dodałam Figę, wyszła pyszna.SKŁADNIKI :200 g margaryny4 duże jajka1/2 szklanki mleka3/4 szklanki cukru1 cukier waniliowy2 i 1/2 szklanki mąki pszennej3 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczenia2 płaskie łyżki kakao2-3 figiPRZYGOTOWANIE :Masło ucieramy z cukrami, dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Następnie wlewamy mleko i mieszamy, po chwili wsypujemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Z ciasta odlewamy mniejszą część, którą mieszamy z kakao.Keksówkę o wym. 36/10 smarujemy masłem i sypiemy bułką tartą. Wylewamy ciasto jasne a na to ciasto kakaowe, wyrównujemy wierzch. Figi kroimy na plastry i układamy na cieście.Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 40 minut.Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.