Wykonanie
Szaszłyki warzywne z
kurczakiem i
brukselką to świetna przekąska na przyjęcia itp. Szybkie w przygotowaniu, dietetyczne i smaczne. Podajemy z ulubionymi sosami. Polecam.

Składniki :300 g ugotowanej
brukselki1
pierś z kurczaka1
czerwona papryka, pokrojona2 małe
cukinie, pokrojone w talarki2
cebule, pokrojone na ćwiartki
przyprawa do grillasól,
pieprz słodka papryka w proszku4 łyżki
olejuPrzygotowanie :
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miski, doprawiamy do smaku, mieszamy. Do
mięsa dodajemy
brukselkę i pokrojone warzywa. Wlewamy
olej doprawiamy jeszcze
solą i
przyprawami, mieszamy i nadziewamy składniki naprzemiennie na patyczki do szaszłyków.Gotowe szaszłyki układamy na blaszce piekarnika i pieczemy około 30 minut w temperaturze180 *C.Można je również upiec na patelni lub grillu. Podajemy z ulubionymi sosami. Smacznego.
