Wykonanie
Fasolka szparagowa,konserwowa świetnie nadaje się do surówek i sałatek,jest słodkawa,chrupiąca i smaczna.Dzisiaj podam przepis na moją ulubioną surówkę z nią przygotowaną.
SKŁADNIKI :1 słoik
fasolki (u mnie litrowy)1
cebula czerwona1 czerwone
jabłko1 łyżeczka
cukru2 łyżki
oleju2 łyżki
soku z cytrynysól i
pieprz do smakuPRZYGOTOWANIE :
Fasolkę odcedzamy,kroimy na mniejsze kawałki.
Cebule obieramy i kroimy na drobno a
jabłko ze skórką w kostkę.Składniki przekładamy do miski,dodajemy
sok z cytryny,
olej,
cukier sól i
pieprz.Dokładnie mieszamy.Odkładamy na kilka minut aby przeszła.Taka surówka z
fasolką jest pyszna do dań obiadowych,ja dodałam ja do placka po węgiersku,mniam...