ßßß Cookit - przepis na GRUSZKI ZAPIEKANE Z BATONIKAMI MUSLI W WERSJI LIGHT

GRUSZKI ZAPIEKANE Z BATONIKAMI MUSLI W WERSJI LIGHT

nazwa

Składniki

Wykonanie

Wprawdzie sezon na gruszki już się zaczął,są piękne i słodziutkie ,wiec pora coś z nich przygotować.Dawno nie jadłam gruszek pieczonych, a przepisy które przeczytałam na gruszki m miodzie wydały mi się zbyt kaloryczne,więc upiekłam je według własnego pomysłu.
SKŁADNIKI:
4-6 dojrzałych gruszek
2 dowolne batoniki musli
1 łyżka miodu
odrobina masła do posmarowania naczynia
PRZYGOTOWANIE:
Gruszki obrać,przekroić na pół,z większej części wykroić gniazdo nasienne zachowując ogonek owocu. Środki gruszek napełnić rozkruszonymi batonikami musli,ułożyć w naczyniu posmarowanym masłem i polać po wierzchu rozpuszczonym miodem.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 * C przez około 20 min.
Po wyjęciu z piekarnika, na dno formy w( której zapiekaliśmy)wlać 1 -2 łyżki wody aby rozpuścić skarmelizowany sok powstały przy pieczeniu .Gruszki wyłożyć na talerzyk i polać sokiem.
Lekkie i smaczne przekąski gotowe.Smacznego.
Źródło:http://mariola1975.blogspot.com/2012/08/gruszki-zapiekane-z-batonikami-musli-w.html