Wykonanie
Zainspirowana tym postem, postanowiłam zrobić glazurowaną
marchew w miodzie, ale moje dzieci bardzo lubią
groszek konserwowy, to zmodyfikowałam troszkę przepis. Wyszedł wspaniały dodatek do obiadu.
Składniki:6 dużych
marchewek1 puszka
groszku konserwowego2 łyżki
miodu2 pełne łyżki
masłasólWykonanie:
Marchew myję, obieram i kroję w słupki. Zalewam
wodą,
solę i gotuję ok 20 min, aż zmiękną. Odcedzam, przelewa zimną
wodą i zostawiam by ściekły. Na dużej patelni rozgrzewam
masło, wrzucam ugotowaną
marchew, dodaję
miód i chwilę podsmażam.
Groszek odcedzam i dodaję do
marchewki. Wymieszam i dodatek gotowy. Moja propozycja podania, to ;
marchew glazurowana,
ziemniaki z
wody z
koperkiem i kotlet z
piesi kurczaka:)
SMACZNEGO!