Wykonanie
No właśnie, biedna babka bananowa... Już jej nie ma... Taka smaczna była... A dlaczego biedna? Bo powstała z totalnych resztek tego co akurat w domu miałam. Polana
syropem klonowym, pyszna! Zapraszam!
SKŁADNIKI:- 2
jaja- 2 szklanki
mąki- 1 łyżeczka prroszku do pieczenia- 3/4 szklanki
cukru- nie całe pół szklanki
oleju- 3 łyżki kwaśnej
śmietany- 1
banan (lepsza była by z dwóch)PRZYGOTOWANIE:
Jaja ubijamy z
cukrem na puszystą masę. Miksując dodajemy powoli
olej i pokrojone w cząstki
banany i
śmietanę. Dodajemy
mąkę z
proszkiem do pieczenia. Masę wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i posypaną
bułką tartą blaszkę o wymiarach ok. 10x30 i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190*C ok 50 minut. Smacznego!