Wykonanie
Zdrowe
musli z dodatkiem
bakalii podane z
naturalnym jogurtem ,to ekspresowy pomysł na śniadanie, taka chrupiąca kompozycja polana
miodem i dopełniona świeżymi
owocami, dostarczy energii na cały dzień.Podałam je w niepowtarzalnym słoiczku od Friends of Glass .Taki słoiczek wystarczy zamknąć i zabrać ze sobą do pracy....Nie musimy się martwić o głód ;)
Składniki:2 szklanki
płatków owsianych błyskawicznych50 g
chipsów z
banana50 g suszonego
mango150 g mieszanych
bakalii-
orzechy włoskie,
nerkowce, pekan,
migdały,
żurawina,
rodzynki2 łyżki
płatków kokosu1/3 szklanki płynnego
miodu3 łyżki
syropu trzcinowego4 łyżki
oleju kokosowegoSzczypta
soli do smakuDowolne świeże
owoce- u mnie
winogrona i
mandarynki200 ml
jogurtu naturalnegoSposób wykonania:
Płatki błyskawiczne mieszamy z
suszonymi owocami, oraz
bakaliami, rozkładamy równomiernie na blaszce do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 160*c.W rondelku umieszczamy
miód,
olej, oraz
syrop z
cukru trzcinowego, solimy szczyptę i podgrzewamy do połączenia składników, tak przygotowanym
syropem polewamy mieszankę na blaszce i zapiekamy 15 minut w piekarniku. Podczas pieczenia kilka
razy zamieszać.Studzimy, jeszcze raz mieszamy.Mieszankę wsypujemy warstwowo do pucharków lub słoiczków, polewamy
jogurtem naturalnym, dekorujemy świeżymi dowolnymi
owocami i podajemy.Smacznego!