Wykonanie
Jakiś czas temu
pisałam o zagadce, którą dostałam od firmy SPOŁEM
pisałam Wam że będzie to dressing, a tu okazało się że została wprowadzona nowość w postaci
sosów, byłam tak bliziutko J
Sos czosnkowy pożarły od razu moje łakomczuchy do nuggetsów, tak im smakował, a ja postanowiłam zrobić z sosu
curry pastę do smarowania
pieczywa –uwielbiam ten smak!Delikatny
ser, jakim jest
mozzarella, dodatek
jajka,
ananasa i sosu
curry stanowi delikatną ale jednocześnie wyraźną w smaku pastę do smarowania
pieczywa, polecam jako dodatek do śniadania.Sosy są pyszne polecam z czystym sumieniem!




Składniki:15 dag
sera mozzarella w bloku3
jajka3 plastry
ananasa z zalewykawałek
pora3 łyżki
kukurydzy3 łyżki sosu Kieleckiego
curry Społem1 łyżka
jogurtu naturalnegosól morska do smaku
pieprz świeżo mielony do smakuSposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, ścieramy na tarce jarzynowej, osaczonego z zalewy
ananasa drobniutko siekamy nożem,
kukurydze osączamy , wsypujemy wszytko do jednej miski, dodajemy drobniutko posiekanego
pora, doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem, dodajemy
jogurt naturalny i sos
curry, wszytko razem dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej pasty.Chłodzimy w lodówce.Podajemy z
pieczywem.A tak wyglądają nowo wprowadzone sosy Kieleckie:

Życzę smacznego!

http://www.majonez.pl/