Wykonanie
Risotto jest daniem które zazwyczaj wystarcza za dwudaniowy obiad, teraz w sezonie urozmaiciłam go i dodałam świeży
bób, danie wyszło aromatyczne, delikatne i przepyszne!Danie podałam na przepięknej porcelanie Bogucice-Julia Gold





Składniki:100 g
ryżu40 dag
fileta z kurczaka40 dag
bobu1 duża
marchewka1 duża
cebulajarzynka lub
sól do smaku
pieprz kolorowy świeżo mielony5 łyżek
oliwy3/4 szklanki
wodySposób przygotowania:
Ryż gotujemy w osolonym wrzątku na sypko, odcedzamy, trzymamy w cieple.
Bób również gotujemy około 5 minut po czym odcedzamy, przelewamy zimną
wodą, obieramy z łupin.

Cebulę obieramy, siekamy drobno,
marchew ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, fileta kroimy w paseczki, wrzucamy na patelnię wlewamy
oliwę doprawiamy jarzynką i przesmażamy 5 minut,po czym wlewamy
wodę i gotujemy 20 minut, gdy
mięso będzie gotowe, wsypujemy ugotowany
bób i
ryż, całość mieszamy, doprawiamy do smaku
pieprzem.Podajemy gorące.Smacznego życzę ;-)http://www.porcelanabogucice.pl/