Sezon otwarty. Rabarbar już jest i to jest wspaniałe bo można przygotować przepyszne ciasto drożdżowe z kruszonką!!!! Mniam moje ulubione.Potrzebne będzie :Ciasto:1/2 szklanki cukru5 dkg drożdży1 szklanka letniego mleka - rozbełtać to wszystko3 jajka3 łyżki śmietanyszczypta soli1/2 szklanki oleju3 szklanki mąki (2 szklanki tortowej i 1 szklanka krupczatki)Kruszonka:1/2 masła lub margaryny1/2 szklanki cukrucukier waniliowy1 szklanka mąki pszennejCIASTO:Do miski wsypać 1/2 szklanki cukru, na cukier rozkruszone drożdże, później mleko z jajkami i śmietaną (te 3 składniki rozbełtane), sól, olej, a na górę mąka. NIE MIESZAĆ TEGO!!!!! Pozostawić to najlepiej na całą noc lub na około (6-8 godzin).Po tym czasie wymieszać wszystko i pozostawić na 15 minut.Ciasto wyłożyć na dużą blachę z piekarnika. Blachę wysmarować margaryną. Piec w temperaturze ok. 180 stopni i piec ok. 40-60 minut.RABARBAR:Obrać, pokroi na kawałki i pzesypać cukrem i również pozostawić na całą noc.Następnie wyłożyć na ciasto.KRUSZONKA1/2 kostki masła lub margaryny dodać cukier i cukier waniliowy i mąkę. Wszystko wymieszać aż powstaną grudki.