Wykonanie
To danie jest doskonałe pod wieloma względami. Jest proste, przepyszne, szybkie do przygotowania i idealnie przemyca mnóstwo sezonowych warzyw do naszego codziennego menu. I nie trzeba bawić się z drogimi i trudno dostępnymi pastami
curry, wystarczy
przyprawa ;)* kalorie i makroskładniki dla 1 porcji.Składniki na 4 porcj e .►
dynia [200 g]►
mleko kokosowe [100 g / 1/3 puszki]►
papryka żółta [120 g / średnia sztuka]►
cukinia [300 g / pół dużej sztuki]►
curry [2 łyżeczki]► szczypta
soliPokroić warzywa w kostkę i gotować w ok. 1 l
wody w odpowiedniej kolejności: zacząć od gotowania dyni, po 10 minutach dorzucić
paprykę, po kolejnych 5 minutach wrzucić
cukinię i gotować przez kolejne 10 minut.Doprawić i zalać
mlekiem kokosowym.Dusić na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 5 min.Podawać na gorąco z
ryżem jaśminowym