Wykonanie
Ten przepis jest tak banalny i fantastyczny, że nie ma wymówki, żeby go nie spróbować. Biała
kasza gryczana jest teraz dostępna niemal wszędzie. Robienie tych naleśników zajmuje tylko chwilę, a w smaku są bardzo ciekawe, delikatne ale sycące, świetnie pasują do wytrawnych dań takich jak tortille z przeróżnym nadzieniem, gulasze, kolorowe pasty czy baza do krokietów.* Kalorie i makroskładniki dla jednego naleśnika.Składniki na 6 sztuk.►
kasza gryczana niepalona /biała [200g / szklanka suc hej
kaszy]►
sól morska [szczypta/pó ł łyżeczki]►
olej rze pakowy [10g / ł yżka]Namoczyć szklankę białej
kaszy gryczanej w ok. 1 szklance
wody (poziom
wody musi sięgać ok. centymetr ponad poziom
kaszy) przez 24 godziny.Po upływie tego czasu zblendować namoczoną
kaszę razem z
wodą w której się moczyła oraz dodatkową szklanką
wody.Dodać łyżkę
oleju i szczyptę
soli, wymieszać.Smażyć na rozgrzanej patelni non stick lub przy użyciu dodatkowego
oleju.