Wykonanie
Rurki z
bitą śmietaną robione były pierwszy raz przeze mnie i w moim domu :) Ostatnio z mamą kupiłyśmy wszystkie składniki,ale nie było okazji zrobić,więc musiałam się w końcu zebrać,bo ważność
śmietany nie jest wieczna :p
Składniki* gotowe
ciasto francuskie 275g* 400 ml
śmietany kremówki* 3 łyżki
cukru* 2 małe opakowania
śmietan-fixu*
cukier puder*
jajkoCiasto francuskie rozmrozić. Rozwinąć i pokroić w paski szerokości 2 cm . Nawinąć na posmarowaną
masłem rurkę zaczynając od węższej części. Rurki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia .Posmarować rozmąconym
jajkiem i posypać
cukrem. Piec 15 minut w temp. 200ºC. Po upieczeniu zdjąć z metalowych foremek i odstawić na kratce do ostygnięcia.
Wystudzone rurki napełnić
bitą śmietaną za pomocą szprycy do dekoracji
tortów.Przechować na chwile w lodówce i jeść najlepiej tego samego dnia.
SMACZNEGO :D