Wykonanie
Składniki:4
jajka1 szklanka
mąki tortowej3/4 szklanki
mąki krupczatki3/4 szklanki
cukru1
cukier waniliowy160 g rozpuszczonego
masła2 łyżeczki
proszku do pieczeniaok 400 g
moreliKruszonka:2 łyżki
mąki1 łyżka
masła1 łyżka
cukru (może być
waniliowy)Sposób przygotowania:1.
Masło roztopić, lekko ostudzić.2.
Mąkę i
proszek do pieczenia przesiać.3.
Jajka ubić z
cukrami na puch. Wsypać
mąkę i wlać roztopione
masło. Miksować do połączenia się składników.4. Blaszkę (25x30cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto.5. Na ciasto wyłożyć wydrylowane
morele skórką do dołu.6. Składniki kruszonki połączyć, posypać wierzch.7. Ciasto piec w 180 st. C przez ok 35 minut - do suchego patyczka.Smacznego!!!Źródło: Moje ciacho