Wykonanie
To NAPRAWDĘ szybkie gofry. Przepis znalazłam u Dusi . Wstyd się przyznać, ale od ponad 5-ciu lat jestem posiadaczką gofrownicy i dopiero użyłam jej jeden raz - właśnie do zrobienia tych gofrów :) Wyszły tak fajne, że na pewno na jednym razie nie poprzestanę:)


Składniki:2
jajka1 szklanka
mąki pszennej tortowej1 szklanka
mąki pszennej pełnoziarnistejpół szklanki
oleju1 i 3/4 szklanki
mleka4 łyżki
cukru (pudru)szczypta
soli2 łyżeczki
proszku do pieczeniaSposób przygotowania:1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce.2. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy.3. Na rozgrzaną gofrownicę wylewać partiami ciasto, pieczemy do zrumienienia (czas pieczenia zależy od gofrownicy - moje piekły się 2 minutki)4. Gofry podajemy wedle uznania z ulubionymi dodatkami - u nas były to świeże
brzoskwinie i
dżem truskawkowy .Smacznego!