ßßß Cookit - przepis na Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

nazwa

Wykonanie

Jeden z najlepszych dodatk ów do kotleta mielonego, schabowego czy ryby. Klasyka gatunku po mojemu :) Zapraszam też do wypróbowania niebanalnej suró wki z kiszonej kapusty na bogato. Przepis tutaj .
Składniki:
0,5 kg kiszonej kapusty - najlepsza jest z beczki
1 duża marchewka
1 jabłko
trochę kminku
1 mała cebulka
2-4 łyżki oleju
cukier, sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Kapustę lekko odciskamy z nadmiaru soku. Jeśli uważamy, że jest za kwaśna to można ją przepłukać zimną wodą. Kapustę siekamy.
2. Cebulę drobno siekamy. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce jarzynowej.
3. Warzywa mieszamy ze sobą, przypraw iamy solą, pieprzem i cukrem do smaku. Dodajemy odrobinę kminku i olej. Mieszamy . Surówkę odkładamy w chłodne miejsce, by smaki się przegryzły.
Smacznego!!!
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2013/02/surowka-z-kiszonej-kapusty.html