Przepis znalazłam bardzo dawno temu nawet nie wiem gdzie :) Uwielbiamy ten sos: do kanapek, wędlin, mięs czy pizzy.Składniki:5 łyżek majonezu5-6 łyżek jogurtu naturalnego4-6 ząbków czosnkusól, pieprzodrobina cukru do smakuzioła prowanslaskieSposób przygotowania:1. Majonez i jogurt mieszamy.2. Dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku.3. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i ziołami prowansalskimi.4. Sos mieszamy i odstawiamy na kilka godzin, aby smaki się przegryzły.*Polecam na początek zrobić ze zmniejszoną ilością czosnku. Zanim sos podamy, smaki muszą się przegryźć. Jeśli będzie zbyt łagodny, dodajemy kolejny zmiażdżony ząbek.**Z kolei jeśli sos jest za ostry, dodajemy proporcjonalnie majonezu i jogurtu naturalnego.Smacznego!