ßßß Cookit - przepis na Czekoladowo - różowe piekło | Halloween

Czekoladowo - różowe piekło | Halloween

nazwa

Wykonanie

Nie byle dlaczego dałam i nazwę "Czekoladowe piekło". Przez dodatek jakim jest chili są strasznie ostre i mocno czekoladowe co jest idealną kompozycją. Krem jest delikatny, więc zaspakaja naszą chęć popicia ich. Urocze ale zarazem intrygujące w smaku. Taki właśnie powinny być babeczki na Halloween. Nie muszą przerażać swoim wyglądam, ale najważniejsze by zachęcały do spróbowania.
Składniki na ok. 12 babeczek:
100 g masła,
100 g gorzkiej czekolady 85%,
2 jajka,
130 g brązowego cukru,
75 g mąki pszennej,
20 g mielonych migdałów,
1 łyżka kakao,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 płaska łyżeczka mielonego chilli (trzeba próbować),
2 łyżki mleka,
Masło rozpuścić na małym ogniu. Ściągnąć z ognia i dodać czekoladę, wymieszać do uzyskania idealnie gładkiego sosu i odstawić na 3 minutki do przestudzenia.
W misie miksera ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę. Powinna zwiększyć swą objętość przynajmniej dwa razy.
Do puszystej piany dodajemy czekoladę z masłem, następnie suche składniki dodajemy na zmianę z mlekiem. Wszystko mieszamy mikserem, będzie łatwiej, szybciej i dokładniej. Pamiętajcie, że na małych obrotach.
Ciasto wkładamy do papilotek i do piekarnika.
Pieczemy w 170°C przez 20 minut.
Składniki na krem:
1 i 1/4 szklanki cukru pudru,
170 g masła w temperaturze pokojowej, bardzo mięciutkie,
200 g serka Philadephia,
barwnik spożywczy czerwony lub wersja NATURALNA (u mnie) pół szklanki soku z buraka,
Masło ucieramy z cukrem pudrem do jednolitej, puszystej masy, następnie dodajemy pomału serek cały czas ucierając. Na sam koniec dodajemy nasz barwnik. Może być kolor czerowony lub różowy. U mnie jest ciemny różowy.
Wyciskamy z rękawa cukierniczego na wystudzone babeczki.
* tylka Wilton 32,
* ozdoby: nietoperze cukrowe tutaj // oczy tutaj
Smacznego Kochani!
A już niedługo kolejny przepis na Halloween
Źródło:http://slodkakuchareczka.blogspot.com/2015/10/czekoladowo-rozowe-pieko-halloween.html