Wykonanie
Goście co prawda byli dawno zapowiedzeni, ale pomysł na te pyszności pojawił się w ostatniej chwili. Wszystko razem zajmuje góra pół godziny (razem z pieczeniem) i jest do zrobienia nawet jak się ma dwie lewe ręce.1 opakowanie
ciasta francuskiego1
jajkośliwkicynamon,
cukier waniliowyJajko bełtamy z
cynamonem i
cukrem waniliowym. Ciasto smarujemy mieszanką i kroimy na kwadraty ok 7x7 cm (w zależności od wielkości
śliwek mniejsze lub większe). Każdą
śliwkę kroimy na 2 lub na 4 i owijamy kwadratem z ciasta. Może wystawać, być nierówno, rozwalać się itp,
ciasto francuskie i tak sprawi, że wypiek będzie piękny. Gotowe paczuszki smarujemy resztką mieszanki jajecznej, wykorzystujemy papier od
ciasta francuskiego. Wkładamy do pieca rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy ok 20 minut.
Na koniec najlepsze - możemy się bezkarnie zajadać jeszcze na ciepło, bo wtedy paczuszki smakują najlepiej!!Smacznego!!