Wykonanie
Skąd pomysł na właśnie taki a nie inny wpis ?Każdy z nas kiedyś na pewno zadał sobie takie pytanie – co zabrać na śniadanie / obiad do pracy, a nawet i do szkoły, czy na uczelnię, bo to oczywiście nie jest powiedziane, że tylko pracujący miewają takie dylematyJa sama pracując i jeżdżąc codziennie do pracy, za każdym razem sama przed sobą zadaję sobie to pytanie – co znowu zabrać ze sobą do jedzenia, bo…. kanapki już mi się znudziły, a
sałatka była wczoraj, a
śledzik był, a ziemniaczki z sosem były…. itp., itd.Mówiąc krótko – odwieczny problemDlatego postanowiłam podzielić się z
Wami moimi pomysłami na jedzonko do pracy i wrzucać je tutaj możliwie jak najczęściejSama często szukam inspiracji w internecie i mam nadzieję, że swoimi zapełnionymi pudełkami i Wam podrzucę kilka ciekawych propozycji na jedzenie do pracy, szkoły, na wycieczkę, czy na uczelnięDzisiejszy pomysł to mix
sałat z grubo pokrojonymi
pomidorami, z
serem feta i
czarnymi oliwkami, całość polana sosem na bazie
oliwy,
soku z cytryny,
czosnku i
ziół prowansalskich.
Sałatkę polewamy tuż przed jedzeniem